Copyright

Alle teksten en foto’s zijn door mijzelf geschreven, gestyled, ontwikkeld en gemaakt, tenzij anders vermeld.
Het is niet toegestaan om inhoud van Groenekleintjes.nl of de Groene Kleintjes instagramfeed zonder toestemming over te nemen of te posten op andere social media zoals Pinterest en Facebook!. Wil je toch graag een artikel of foto gebruiken? Neem dan contact met mij op via het contact formulier op deze website. Mocht je hierna geschreven toestemming ontvangen, zet bij publicatie dan altijd een duidelijke bronvermelding met link naar groenekleintjes.nl bij.

Bij oneigenlijk gebruik (dus gebruik zonder toestemming) ondernemen wij altijd gerechtelijke stappen.

Ik wil ook een blog beginnen! Hoe doe ik dat?

Een blog beginnen kan iedereen. Op internet zijn eindeloos veel artikellen, youtube filmpjes en cursussen te vinden. Al dan niet betaald.

Via WordPress.com en Blogger.com kun je gratis een blog aanmaken.

Kies je naam zorgvuldig en google die naam voordat je begint. Je wilt natuurlijk niet de concurrentie aangaan met een ander blog. (Los van de copyright issues)

Wil je een professionelere start, koop dan een eigen domeinnaam en webruimte. Daarop kun je wordpress gratis installeren en eventueel een eigen theme kopen of gratis downloaden. Wel raad ik je aan om, als dit je eerste blog is, eerst met een gratis blog te beginnen. Altijd slim om eerst te zien of het je ook echt bevalt. De meeste blogs sneuvelen in de eerste drie maanden.

Houd er rekening mee dat het een beter idee is om, als je informatie gaat zoeken over bijvoorbeeld marketing en je blog, je deze info het beste bij Nederlandse bronnen vandaan kunt halen. De Nederlandse markt is niet het zelfde als bijvoorbeeld de Amerikaanse markt en de verkooptechnieken verschillen dus ook. Altijd goed om te weten voordat je die amerikaanse cursus van €2000,- aanschaft 😉

Voor meer informatie raad ik je Google.com aan. Die weet een stuk meer dan ik!

Met welk programme maak jij je website?

Ik blog met een self-hosted WordPress installatie

Welke camera gebruik je?

Voor de meeste fotos gebruik ik mijn Iphone. Ik heb een spiegelreflex camera liggen. Maar eerlijk gezegd ben ik meestal te lui om hem te pakken, foto’s te maken, sd kaart er uit halen, fotos downloaden etc.

Als je een goeie telefooncamera hebt zou ik gewoon lekker hier mee gaan schieten. Anders is een aparte camera gebruiken wel een goed idee! Slechte kwaliteit foto’s word niemand blij van.

Hoe edit je je foto’s?

Hiervoor gebruik ik Snapseed en Adobe Lightroom Mobile. Beide gratis apps en fijn om gebruiken. Er zijn ook genoeg youtube filmpjes te vinden om hiermee te leren werken.

Hoe krijg ik gratis spullen?

Laat me voorop stellen, er zijn geen gratis spullen. Je moet er altijd iets voor terug doen! Meestal in de vorm van heel hard werken door blogposts te schrijven, concepten uitwerken, fotos maken, noem maar op.
Zo gratis is dat pak koekjes of whatever je opgestuurd kreeg dan niet meer. Het is zelfs een slechte deal voor jou. Wie gaat er nou uren werken voor iets dat je met een uurtje in loondienst makkelijk zelf had kunnen kopen? Bloggen moet je echt doen omdat je het leuk vindt. Niet voor de spullen.